Sagt av andra

Läsares recensioner om boken Tack, det är bra! av Cecilia Svensson.

Har själv lyssnat på din bok och den får en att verkligen tänka om när det gäller alkohol. Beställer därför en bok att läsa till en som bara läser böcker.
Ole

Man blir tagen och betagen – och klarar inte att sluta läsa. Därför är detta den mest geniala boken jag vet. Den handlar om alkoholism – och man kan inte sluta läsa för att boken är smakfull och rolig. (!) Författarinnan blandar respekt för allvaret med humor på ett mycket behagligt sätt. Alla kan läsa och ha ett utbyte av den här boken, inte bara alkoholister.
Jessica Malmberg

Jag fick din bok och sträckläste den. Stark och modig! Imponerad av hur du har hanterat din resa. Jag tror att ditt budskap kan gälla även andra ”problem” – att våga berätta om det och att våga ta hjälp. Ska ta hjälp av det så tack för ”Tack, det är bra”.
Karin

Boken är en helt fantastiskt ärlig, naken skildring om hur en ”vanlig kvinnlig alkoholist” hade det, hur hon gjorde sig fri och om det nya livet idag. Tack Cecilia! Boken kommer att inspirera och ingjuta hopp för många människor.
Maria Stening

TACK! I det ordet ryms allt från att få boken i händerna till att få läsa om en del av ditt liv (för det finns ju så mycket mer i livet, eller hur?!) och såklart att få vara din vän. Läste boken, som så många andra tydligen, i ett sträck igår kväll. Väl skriven på ett engagerande sätt om ett svårt ämne.
Ulrika

Hej det var den bästa boken som jag har läst. Man behöver inte vara alkoholist för att läsa den. Jag läser bara böcker som är verklighetsbaserade. Man får många tankar hur ni kämpar och orkar gå vidare i livet. Jag beundrar er verkligen.
Lotta Ågren

Sträckläste din bok i natt och blev rörd och tagen av din ärlighet och värme i det du skriver. Funderar över mitt eget alkoholintag, antar att det var därför jag hittade din bok och köpte den. Jag önskar också helnykterhet men är nog inte i min botten ännu.
Inger

Hade som mål att bara läsa två kapitel om dagen för att få boken att räcka lite längre. Började bra sedan gick det som det gick, men den räckte drygt en vecka i alla fall.
Martin

Alla borde läsa din bok för det finns fler insikter än bara för oss som missbrukat (ar) rekommenderar!!!!!
Maria

Jag kännde igen mig i boken och fick nya goda infallsvinklar. Tack!! Jag är relativt nynykter ca 7 månader. Jag har börjat njuta frukterna av min nykterhet. Jag har roat mig med att spara dom pengar jag söp för förut. Jag är väl medveten om att det kan inte alla göra men jag hade möjligheten. Det resulterade i att jag och min fru fick uppfylla en dröm vi närt länge dvs åka på bokmässan i Göterborg i år. Fantastiskt! Tacksamhet! Tack igen för en tänkvärd bok.
Mats

En bok som fängslar från första till sista sidan. Denna bok ger mycket till oss läsare, vilket vi är beroende, medberoende, arbetskamrat, vän eller vem vi nu än är! Tack Cecilia!
Mia Forsström

Bra bok. Lättsam humor om tungt ämne, det blev nästan sträckläsning.
Hasse E

Har sträcklyssnat på din bok och ser äntligen ett ljus efter ett återfall. Du har så rätt och jag känner igen mig i så mycket av det vad du skriver.
Leila

Tusen tack för din bok. Jag tycker väldigt mycket om den. Enkel, rak på sak, osentimental, klok. Och svårare eller enklare än så är det väl inte, livet.
Maria

En otroligt bra bok och jag kommer att läsa den fler gånger, var så säker. Kan verkligen rekommendera den till fler.
Barbro

Jag har läst din bok och jag tycker den är fantastisk, om man nu kan säga så om en bok som handlar om något så tragiskt som alkoholism. Den fängslade mig från första kapitlet till det sista. Du har skrivit korta fängslande kapitel men många tänkvärd ord. De har varit hur spännande som helt att läsa. Det har varit många ställen som jag stannat upp i min läsning och reflekterat på vad du skrivit. Din bok har givit mig ett annat perspektiv på alkoholism. Jag har nog aldrig förstått det riktigt, utan bara hört vad andra sagt och tyckt.
Björn

Tusen tack för boken jag fick av dig, har läst och lyssnat på den flera gånger – så bra!
Lena

Om man inte dricker på morgonen så är man inte alkoholist. Eller… Cecilia Svensson, tack för att du har vågat ta steget ut ur alkoholberoendet. Din bok är väldigt talande och alla borde läsa den. Jag har inte nått ”botten” än men din bok fick mig att vakna upp. Just nu orkar jag inte göra ett totalslut med alkoholen p.g.a. flera anledningar men Du har gett mig insikt. En dag är jag alkoholfri, även om jag anser att jag är ganska ”måttlig” idag… (Är nog ganska övertygad om hur du skulle kommentera den sista meningen?)
Peter A

Grymt bra bok! Skrivet på ett skönt sätt, man nickar igenkännande med ett leende. Har läst boken två gånger, den ger en boost och är ett fantastiskt verktyg alla i vår sits bör ha i sin fortsatta nykterhet, tack för den!!!
Stefan Nore

Jag kom hem för några timmar sedan och släppte den bara en stund för att hämta ett glas vatten. Underbart. Självutlämnande och på det sättet som du är bäst på. Jag hör dig prata igenom texten. Årets bästa läsning. Berörande och eftertänkansvärt. Bra jobbat med din egen resa! Lycka till med nästa bok – sätt upp mig på listan!
Hugo

Jag fick din bok igår och plöjde dryga hälften i ett nafs. Fick tvinga mig att sluta då jag behövde sova inför arbetsdagen. Otroligt bra bok såhär långt.
Magnus

Tack för att du har skrivit denna bok! Den är helt underbar. Kunde inte sluta läsa den och jag kommer att läsa den många gånger och säkert se nya spännande saker varje gång jag läser den. Tror att denna bok kan hjälpa mig när jag tvivlar Tack!
Linda

Jag sträckläste din bok i natt! Jag kunde inte lägga den i från mig. Den är mycket välskriven och jag gillar skarpt att du blandat med humoristiska inslag. Det är även skönt (för mig) att jag känner igen mig så väl i många saker, jag är inte ensam! Tycker även att det är bra att du tar upp det så viktiga anhörigperspektivet. Ska be min mor läsa den också. Tack!
Sussi

Tack för att du skrivit boken! Så skönt att känna igen sig, även om mitt beroende inte handlade om just alkohol. När man är allra längst ner i botten så vet man det, innan man har sett till att hamna där så vet man inte hur det känns, men när man är på plats i bottenhelvetet, då är man helt säker, så bergsäker som man aldrig tidigare varit. Lever i harmoni nu, för första gången på länge och tänker fortsätta med det, en dag i taget i återstoden av mitt liv. Hoppas du säljer riktigt mycket av boken!
Ann-Britt Luller

Fick boken med posten idag! Har faktiskt längtat. Nu ska det läsas, läras, förstås och inspireras. Har sett så mycket som gått snett i alkoholens tecken och vill inte vara med i den svängen längre. Funderar på att inte ens tacka ja till ett glas vin vid middagar; dels för att det finns godare drycker, dels av respekt för de som mår dåligt eller fått ett sämre liv p g a eget eller andras drickande. Återkommer med kortrecension när mina ögon är på sista sidan av ”Tack, det är bra!”.
Jack Hansen

Ännu klingar orden ur din bok ”hur svårt kan de va” varpå nytt drickande började. Jag tänker alltid på det när jag blir sugen på en stor stark eller en halva gott rött. Det är jämförbart med Skrates offerbön ”kära Gudar som härikring råder, gör så att mitt inre blir vackert”. Jag tänker på det när jag blir sur och förbannad, svaret kommer alltid.
Lennart Struve

Hade ju lovat mig själv att inte läsa boken förrän jag klarat mitt, i sammanhanget, fjuttiga mål. Kalmar Triathlon (3860m sim, 180,2km cykel, 42,2 km löpning). Som ett slags belöning och för att inte tappa mitt personliga fokus inför min tävling. Fixade mitt mål i helgen och tänkte läsa ett par kapitel igår kväll. Det slutade med att jag släckte lampan först när boken var utläst. Tack Cecilia! Om jag kör Ironman nästa år i Kalmar, har du en ny bok åt mig då?
Patrik Eriksson

Tack för att jag fick ett exemplar av din bok på ett högst personligt sätt! Det var med stor förvåning, glädje och stolthet jag tog emot boken. Det känns bra att få ett erkännande på att det man gör leder till något bra. Nu är det din tur att hjälpa andra och det kommer du att göra bra. Har precis läst boken och den är inte bra; den är mycket bra! Många vill låna den, men jag tycker att de kan köpa den. Kommer att rekommendera den vidare.
Magnus

Det första jag vill säga är wow…. Vilken underbar bok. Du har verkligen lyckats att göra det omöjliga möjligt. Att skriva en sådan bok. Jag läser mycket men inte gärna dokumentärer och faktaböcker men denna kunde jag inte lägga ifrån mig. Började läsa i går eftermiddag och läste ut den idag på förmiddagen. Tack för en bra bok och lycka till med nästa projekt.
Mia Herou

Cecilia vilken fantastisk människa du är. När jag först hörde talas om att du skulle skriva bok så undrade jag vad den skulle handla om och hur bra den skulle kunna bli. I min värld så är det liksom bara inte att sätta sig och skriva en bok. Men oj så bra den är skriven. Precis som andra före mig har skrivit så lästes den från pärm till pärm mer eller mindre oavbrutet. Gripande, informativt och även med ljus i ett så tungt ämne. Tack!
Peter Eriksson

Min positiva bild av dig har förändrats. Den har stärkts. Tänk vad lite man vet om de i sin omgivning. Alla bär vi på något. Man kan förstå att under de oändligt många möten du deltagit i, har du behövt samla kraft och mod för att få ur dig det som tyngt. Att du sedan dessutom lyckats få ner så mycket av din krävande resa i text att det blev en bok är inget annat än ruggigt imponerande. Det du åstadkommit är både stort och starkt gjort. Jag riktigt såg dig framför mig när jag läste boken. Den är levande, fängslande och mycket givande. Sträckläsning var ordet.
Magnus Öunapuu

Har sträcklyssnat på din bok och ser äntligen ett ljus efter ett återfall. Du har så rätt och jag känner igen mig i så mycket av det vad du skriver.
Leila

Boken Tack det är bra! på Storytel

Ljudboken finns även på Storytel.

Tack, det är bra!